%20'ye Varan Nisan İndirimlerini Kaçırmayın!

Bizi Arayın
CRM nedir?

CRM Çözümleri

CRM nedir?

CRM nedir?

CRM, müşteri ilişkileri yönetimi anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi  CRM yazılımı, müşterilerle olan ilişkilerinizi yönetmek için kullanılan bir sistemdir.

Müşteriler veya potansiyel ile ilgili etkileşimleri, verileri ve notları takip etmek için CRM yazılımını kullanabilirsiniz. Veriler, merkezi bir veritabanında saklanır ve bir kuruluş içindeki birden fazla kişi tarafından erişilebilir.

Bir CRM, büyüyen şirketler için satış, pazarlama çabaları, müşteri hizmetleri, muhasebe ve yönetimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Birden çok kişi, belirli bir müşterinin müşteri yolculuğu hakkındaki bilgilere erişebilir ve bu bilgileri düzenleyebilir.

Bir müşteri, önce web sitenizdeki bir iletişim bilgilerini veya demo formunu doldurarak CRM'nize girebilir. Bir satış temsilcisiyle birkaç takip e-postası gönderdikten sonra müşterinin bilgilerini, kuruluşları hakkında öğrendiklerinizi yansıtacak şekilde güncelleyebilirsiniz. Pazarlama daha sonra müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde nasıl hitap edeceğini hızlı bir şekilde belirleyebilir.

Bu adımlardan bazıları otomatik olarak takip edilirken, diğer veriler manuel olarak girilebilir. Her şeyin tek bir sistemde erişilebilir olması gereksiz dağınıklığı ve evrak işlerini azaltır, iletişimi hızlandırır ve müşteri memnuniyetini artırır.

CRM'in ne olduğunu ve şirketlerin bu araçları neden kullandığını aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

Şirketler neden müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı kullanıyor?

Şirketler müşteri ilişkileri yönetimini birçok nedenden dolayı kullanır, ancak genel amaç müşteri deneyimini iyileştirmek ve satışları artırmaktır.

Genel olarak, bir CRM, dikkate alınan satın almalar veya hizmet sağlayıcılar için en iyi sonucu verir. Saha satış firmaları, kuyumcular, peyzaj mimarları, emlakçı firmalar, avukatlar veya muhasebecilerin hepsi iyi bir CRM'den yararlanabilir. B2B şirketleri, özellikle SaaS gibi daha uzun satış döngülerine sahip olanlar, iş süreçlerini basitleştiren bir sistemden de yararlanır.

İşletmenizin bir CRM'den fayda sağlayıp sağlamayacağını belirlemenin iyi bir yolu, bir CRM'nin çözmeyi amaçladığı zorlukları göz önünde bulundurmaktır:


  • Tüm müşteri bilgilerinizi tek bir konsolide sistemde saklayın. Bilgileri birden çok bölüme iletmek yerine, herkesin erişebileceği tek bir güncel doğruluk noktası oluşturmak için bir CRM platformu kullanabilirsiniz.
  • Müşteriler şirketinizden birden çok kişiyle düzenli olarak etkileşim kuruyorsa, önceki etkileşimleri bir CRM ile takip etmek kolaydır. 
  • Bir CRM, satış ekiplerinizin üretkenliğini izlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, izlenecek bir iş akışı veya süreç oluşturmanıza da yardımcı olabilir.

Bir CRM'i benimsemek için doğru zaman ne zaman?


Artık bir CRM'in ne olduğunu bildiğinize göre, bir CRM sisteminin muhtemelen şirketinizin geleceğinde olduğuna karar vermiş olabilirsiniz. Bir sonraki mantıklı soru ne zaman?

Pek çok girişim ve küçük işletme, potansiyel müşterilerini bir e-posta pazarlama aracında ve müşteri listelerini bir elektronik tabloda depolayarak başlar. Bu bir süreliğine iyi çalışır, ancak bir noktada işler bozulmaya başlar. Özellikle işlerini büyütmek isteyen şirketler için her şeyi takip etmek zor olabilir. 

Bilgilerinizi farklı yerlerde saklamanız, farklı veritabanları arasında tutarsızlıklara yol açabilir. Bir kişinin bir e-tabloyu güncellemeyi unutması, her şeyi konsolide etmeye çalışan ekibinizi yavaşlatabilir. 

Önemli bilgileri ayırmak, farklı ilgili kişilerin veya şirketlerin nasıl bağlantılı olduğunu görselleştirmeyi de zorlaştırabilir. 

Geleneksel yazılımla, bilgileri gerçek zamanlı olarak güncelleme, en sevdiğiniz uygulamalarla entegre etme veya müşterilerinizin web sitenizle nasıl etkileşim kurduğunu izleme seçeneğiniz yoktur. Bir CRM ile bunu yapabilirsiniz.

Bir CRM, çalışanların ayrılması gibi İK sorunlarına da yardımcı olur. Bir CRM olmadan, açık anlaşmaları kapatmak için satış görevlilerine güvenirsiniz ve yazılı olmayan tüm iletişimleri güncellemeyi unutabilirsiniz. Bir CRM, bu süreçteki varsayımları ortadan kaldırır ve her şeyi depolayarak ve bir sonraki takım arkadaşının bir adım bile kaybetmeden devreye girmesine izin vererek herkese zaman kazandırır.

Kısacası, çoğu şirket için cevap oldukça basittir. Bir CRM sistemi olmadan bir süre idare edebilecek olsanız da, bir sistemi daha erken benimsemek, büyüdüğünüz de geçici bir çözümün acısını hissedene kadar beklemekten genellikle daha iyidir.

Bir CRM'in maliyeti nedir?

CRM'ler fiyat aralığındadır. Herkese uyan tek bir cevap yok. Akılda tutulması gereken birkaç önemli şey şunlardır:


  • Birçok CRM türü, kullanıcı başına ücret alır. Örneğin, bir kullanıcı 50 ABD Doları, iki kullanıcı 100 ABD Doları vb.
  • Bazı CRM'ler ek veriler için ücret alır. Örneğin, bazı CRM'ler kayıt başına ücretlendirilir - veritabanınızdaki her ek 1.000 (veya 10.000+) kişi için ödeme yaparsınız. Diğerleri, boyut olarak veri depolama için ücret alır. Örneğin, 5 gigabayta kadar veriyi ücretsiz olarak depolayın, ardından her ek gigabayt için ödeme yapın. CRM yazılımı işlevsellik için de ücret alabilir - kişi, şirket ve anlaşma yönetimi için kullanıcı başına ayda 50 ABD doları ek ödeme ; müşteri adayı puanlama ve raporlamayı içeren "Kurumsal" ürün için ek 50 ABD Doları ek ödeme.
  • CRM fiyatlandırmasının faktörleri karmaşık olabilse de, iyi haber şu ki, CRM'i benimsemenin önündeki engeller hiç olmadığı kadar düşük.

Enter ERP bütünleşik CRM ile , insanların yalnızca bir CRM'nin ne olduğunu ve ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için uzun çabalar ve efor harcamadan tüm süreçlerini kontrol altına alarak fiyat ve kullanım kolaylığı performansı sunmaktadır.

CRM sistemleri şirketlere yardımcı olacak şekilde nasıl büyüdü?

CRM'ler 1980'lerden beri varken, bugün bildiğimiz otomatik bulut tabanlı sistemlere dönüşmeleri 90'ların sonlarına başladı.

CRM'ler yüzlerce başka uygulama ve yazılımla entegre olan tamamen mobil, bulut tabanlı sistemlere geçti. 

Otomasyon zamandan tasarruf etmeye yardımcı oldu, insan hatasını azaltır ve şirketler için satış döngüsünü hızlandırdı. 

CRM'ler, yalnızca e-postaları ve telefon numaralarını değil, tonlarca bilgiyi depolar. Bir müşterinin web sitenizi ne zaman ziyaret ettiğini, hangi e-postaları açtığını ve şirketinizle nasıl etkileşimde bulunduğunu takip edebilir hale geldi. 

Bulut tabanlı bir modele geçiş sayesinde, günümüzün uzaktan çalışma ortamı modeli ortaya çıkmış oldu. Çalıştığınız her yerden CRM'nize güvenli bir şekilde erişebilir ve dünyanın diğer ucundaki iş arkadaşlarınızla işbirliği yapabilirsiniz.  

CRM büyümeye nasıl uyum sağlar?

CRM'ler hayatı kolaylaştırır, ancak işletmeniz üzerindeki etkilerini görmek de önemlidir. CRM'ler son birkaç yılda şirketlerin büyümesini önemli ölçüde etkiledi.

2020'de satış organizasyonlarının %65'i  CRM kullanırken, 2018'de bu oran %59'dur.Bir CRM kullanmayı seçme nedenleri değişiklik gösteriyor olsada , ancak en çok alınan yanıtlar arasında toplantı planlama, içerik teslimi ve sözleşme oluşturma gibi görevlerin otomatikleştirilmesi yer alıyor. 

Birçok şirket, elde tutmayı iyileştirmek için CRM yazılımlarını kullandıklarını belirtmiştir.  2021 anketinde yanıt verenlerin %82'si  "Aktif müşteriyi elde tutmanın" CRM ekipleri için en önemli hedeflerden biri olduğunu söyledi.

Enter ERP entegre CRM modülü ile, büyümenin getirdiği birçok zorluğu çözer. CRM'ler, iletişim yönetimi, şirket ve satış fırsatı bilgileriyle etkin bir şekilde ilgilenir. 

Ayrıca web siteniz, e-postanız, telefon aramalarınız ve sosyal medyanız dahil olmak üzere farklı iletişim kanalları aracılığıyla etkileşimleri birleştirmeye yardımcı olur. 

Pazarlama ve satış ekiplerinin uyumlu bir birim olarak işlev görmesi her zamankinden daha kritiktir ve CRM sistemleri, ölçeklenen kuruluşların bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacak mükemmel bir çözümdür.

CRM'ler, kuruluşunuzla daha etkili iletişim kurarak daha iyi bir müşteri deneyimine yol açmaya yardımcı olur. 

Belki de en önemlisi, modern CRM çözümleri hızla büyüyen satış ekiplerinin karmaşık iş akışlarını destekler. CRM sistemleri, ekibinizin senkronize olmasını sağlar, zamanın daha verimli kullanılmasını kolaylaştırır ve değer zaman olan akılsız görevlerin çoğunu ortadan kaldırır.

Hemen ücretsiz deneyin!

Kredi kartı gerekmeden ücretsiz deneyin, memnun kalırsanız abone olun.

EnterERPLite

DOĞUŞ

EnterERP Lite, küçük ve orta ölçekli şirketlerin büyümlerini ve sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için doğrudan bulutta doğdu.

EnterERPPro

YÜKSELİŞ

EnterERP Pro, orta ve büyük ölçekli işletmelerin büyümelerini ve sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılayarak sürdürülebilir hale getirmek için geliştirildi.

EnterERP Elegance

ZİRVE

EnterERP Elegance, orta ve büyük ölçekli şirketlerin teknoloji ile birlikte sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilebilir bir alt yapıyı hazırlıyor.

Elegance paket